4 tökéletes tipp az arvédő maszkok és a légzésvédők tisztítására

 (2269)  

  1. Az arvcédő maszkot  60°C – 90°C mossuk, az összetételtől függően. Szűrővel ellátott maszkok esetében maximum  60°C mossuk és egy mosózsákban, hogy megóvjuk a gumikat. Majd a maszkot vasalóval átvasaljuk.Ismét figyeljőnk az anyag öszetételére ,hogy ne égessük el a maszkot. Az egyik vírus szakértő szerint a a vírus már  25°C elpusztul. FIGYELEM:  A LÉGZÉSSZŰRŐKET NE MOSSUK, mert ez a szűrő károsodásához vezethet, és a légzésvédőt ki is dobhatjuk.
  2. Egy kissé figyelmesebb módszerrel is tisztíthatjuk az arcvédő maszkokat, mégpedig ha kifőzzük őket forró vizben, majd a száradás után átvasaljuk vasalóval. Természetesen ez a szűrővel ellátott maszkokra nem érvényes.
  3.  Az arcvédő maszkot fertőtleníthetjük fertőtlentő szerrel, mint például a 60%-os alkohol, de a legmegfelelőbb a 80%- os alkohol amelyet a maszk mindkét oldalán alkalmazunk. Ezt a módszert a szűrővel ellátott maszkokon is alkalmazhatjuk.
  4. Mikrohullámú sütőben valú szterilizálás: ha a maszk nincs fémből készült darabbal ellátva, akkor ezt a módszert a maximum fokozaton 2 percig alkalmazhatjuk. A szűrővel ellátott maszkokkal színtén bánjunk óvatosan, hiszen ilyenkor a szűrő sérülhet, és ezzel a maszk használhatatlanná vállhat.Weboldalunkon többféle arcvédő maszkot és szűrővel ellátott maszkot kínálunk. Némelyiküket  saját műhelyünkben varrjuk 100%-os pamutból. A teljes kínálatért keresse weboldalunkat: www.divatosruhazat.hu

 (2269)