Húzalkodjunk kényelembe

 (86)  

A papucs már az ókorban a divatvilág része volt. Nincs semmi kellemesebb, mint egy fárasztó nap után puha pamut papucsba helyezni a lábunkat. Tudta, hogy ez a kényelmes otthoni papucs először Vietnamban jelent meg a 12.században? Gyakorlati felhasználása megtalálható a világ külömböző kulturáiban. Számod anyagból készült (velúr, juhgyapjú, pamut, selyem, műszőrme, bőr), amelyek meleget és kényelmet nyújtanak az otthoni környezetben. Függetlenül attól, hogy tudjuk-e vagy sem, a megfelelő papucsok kiválasztása az egészségi állapot szempontjából is előnyös a lábunk számára. Kedvenc papucsunk nemcsak hatékony gyógyszer, hanem divatos kiegészítő is.

A cipők hosszú történelmi fejlődése ellenére széles választékot kínálunk stílus, íz, szín, méret, forma és utoljára, de nem utolsósorban a járás érzése alapján. Vannak olyanok is, akik szeretnek kísérletezni, és inkább a modern divatot részesítik előnyben. A nyári hónapokra jellemző a ,,mezítláb“ séta, de népszerű helyén még mindig a nembélelt papucs található. Könnyűek, szellõsek, kényelmesek és sokszor megfelelnek a jelenlegi divat trendeknek, a legújabb divat szerint. Személyes preferenciáink szerint nyitott vagy zárt csúccsal választhatunk. Melegebb napokon ajánljuk a nyitott lábujjú papucsot, amely több helyet biztosít a láb számára. Azok számára, akik jobban szeretik a biztonságot és a stabilitást, a zárt lábujjúak alkalmasak, de több hőt nyújthatnak. Virág- vagy masnimintával és szintén motívum nélkül is megtalálják a helyüket. Bizonyára ismeri manapság a széles körben elterjedt, bozontos prémes modelleket, amelyek gyakran a nők szekrényének alapvető részei. Számos színváltozatban kaphatók, sötét és világos árnyalatokig, vagy akár élénk színűek is.

Mivel a téli szezonban sokkal kényelmesebb életmódnak vannak kitéve, minél inkább kísértetünk a melegítő cipővel, mert számukra olyanok, mint a meleg papucs. Biztosan egyetértünk abban, hogy a hideg rossz gazda, és nem járul hozzá a pozitív hangulathoz rövid, fagyos napokon. Nagyon népszerűek a prémes vagy juhgyapjúval bélelt zárt orrú papucsok.

Néhány papucs első pillantásra úgynevezettnek tűnik. "otthoni cipők", amelyek népszerű ajándék a karácsonyfa alatt. Természetesen ebben az időszakban inkább a gyakorlati oldaluk felé fordulunk, nem pedig a környezet iránti érdeklődés iránt. De még ez a különleges stílus sem kivétel.

Manapság magától értetődik, hogy a férfiak is szeretik-e az „otthoni cipőt”. A divat manapság már nem csupán dekoráció vagy a kedves nem kiváltsága. Számos színárnyalat, anyag, méret, mozgáselégedettség vagy általános megjelenés széles választékából választhat. Ebben az esetben is használhatunk kevesebb vagy több melegített cipőt az adott hónapnak megfelelően egy naptári évben. Ezeknek a fajoknak külön jelentése és célja van a férfiak divatvilágában. A papucs viselésének gyakorlati okai gyakran nem összeegyeztethetetlenek a legújabb divat trendekkel. A szokatlan vagy a klasszikus modellek továbbra is megtalálják rajongóikat. Gyakori anyag a bőr, különböző mintázatú változatokkal. Mindez az urak választásán és stílusán múlik. Csak hozzátehetjük, hogy mindkét csoport a rekesz modern stílusához tartozik.

A magas sarkú papucsok vitatható kérdés lehet. Olyanok, mint a nagyapáink tipikus papucsai. Mivel azonban a múltból mindent folyamatosan fejlesztettek, egyre modernabb elemeket vesz igénybe. Ezért a téli szezonban az egyszerű papucsok iránt egyre inkább keresik a cipőt. Másrészről a világos vagy friss, világos színű modellek megfelelő nyári kiegészítők. Mindenesetre, amikor ezt a háztartási cipőt vásárolja, vigyázzon a helyes beállításokra. Mindenekelőtt a séta és a pihenés megfelelő mérete és kényelme fontos. A legfrissebb divatos divat igényeinek kielégítése ezáltal csak egy további habzás a tortán a ruházat világában.

Lepje meg papuccsal párját is, kínálatunkban neki is van valami.

 (86)  

Fel