Nemzetközi Nők napja

 (12)  

Ha Ön is azok közé az emberek közé tartozik, akik ezt a napot egy átlagos komunista napnak tartja ,akkor elkellene gondolkodnia ezen nap jelentőségén. Arra gondol hogy milyen keményfejű és ösutönös tud lenni a lánytestvére amikor felakarja vidítani Önt, vagy arra, hogy milyen gyengéd és törődő az a nő aki életet adott Önnek akkor is amikor egy falat kenyérre éhezik és mégis odaadja Önnek.

Most már érti miért ünnep a nők számára ez a nap? Néha a legapróbb dolgoknak is nagy jelentőségük van, és pont ez a nap a legmegfelelőbb arra , hogy kifejezzük hálánkat az életünkben nagy szerepet játszott Nőknek.Tehát ha sikerült felkeltenem a figyelmét, és tovább olvassa ezt a cikket, akkor rátérhetünk arra, hogyan is keletkezett ez az ünnep. Az ünnep, amelyet nemzetközi nőnapként ünneplünk március 8-án van. De vajon miért pont március 8?

Az 1908-as években egy strájk vette kezdetét, amelyen több mint 40 000 New York-i varrónő vett részt, akiknek nem tetszettek az akkori munka feltételek. Abban az időben ugyanis a nők 10 órát dolgoztak és a férfiakhoz képest jóval kevesebb fizetést kaptak, melyet az egyik munkásnő idézete is megerősit 1844 - ből.

„Tudni akartad, pontosan hogyan dolgozunk.A gyárba már 5 órára járunk ,7 órakor van reggeli szünetünk ami fél órás, azután visszamegyünk a műhelybe és tovább dolgozunk megállás nélkül fél 1.ig.Azután ebédre megünk és 1 órakor ismét a műhelyben varrunk este 7 óráig. Aztán pedig haza megyünk és az egész este a miénk, ami jóval több mint amit a legtöbb nőéhez képest..“

Viszont ez a strájk nem március 8-án volt, félreértés ne essék. Ez a nap ugyanis más emlékhez fűződik, mégpedig egy fergeteges tömeggyűlésre, ahol a nők szavazati jogot kaptak.

Sikerült meggyőznünk Önt? Most már Ön is elismeri, hogy ez az ünnep valóban nagy nap a Nők életében? Kápráztassa el szeretteit egy szál rózsával, vagy ha ennél többet érdemelne a választott hölgyemény, akkor látogasson el weboldalunkra, ahol nagyszerű választékot kínálunk Önnek.


A szerényebb hölgyeknek


Ha csak valami apróságra gondolt, amely ugyanúgy mosolyt varázsolt az ajándékozott számára, akkor egy meleg bélelt papucs és egy pashmina sál nagyszerű választás.

             Akik egy kicsivel többre vágynak

Ha nem talált volna tökéletes ajándékra az apróságok között, akkor most olyan széles listát mutatunk Önnek ,ahol biztosan megtalálja a legmegfelelőbb ajándékot. Több száz fürdőruha, ing és táska között válogathat, amely biztos kellemes meglepetést okoz majd.


             

 

Felkeltettük az Ön figyelmét is ezzel a hozzáállással? Akkor a Valentin napi ajándéknak is érdemes időt szentelni.

Ebben is segítségükre leszünk! www.divatosruhazat.hu

 (12)