Figyelem az áru reklamációja az ha a termék hibás, é snem pedig árucsere vagy visszaküldése

9. cikk. Panaszkezelési eljárás

9.1. Az eladó felelős a hibás árukért a Szlovák Köztársaság hatályos és érvényes, kötelező érvényű jogszabályai szerint.
9.2.
Eltérő rendelkezés hiányában az áru garanciája 2 év. A jótállási idő az áru vevőnek történő kézbesítésének napján kezdődik. Az árukra vonatkozó jótállás nem érvényes, ha sérülés,  vagy hiba lép fel. a termék hibáját az áruk helytelen kezelése, az áruk helytelen használata és hasonlók okozták.
9.3.
A Vevő jogosult a panasz kezelésére előzetesen felvenni a kapcsolatot az Eladóval.
9.4. Ha a vevő reklamálni szeretné az árut, köteles bizonyítani, hogy az árut az eladótól vásaárolta.
A Vevő köteles megegyezni az Eladóval, hogy az árut a panasz tárgyaként az Eladó címére küldje el, csomagként, ajánlott levélben, valamint a Vevőnek az árukkal együtt megküldött adóügyi dokumentum másolatával.
9.5.Az eladó küteles az áru reklamációját kézhezvételétől számított 30 napon belül rendezni. ugyanakkor köteles tájékoztatni a Vevőt a panasz kezelésének módjáról és a panasz dokumentumának elküldéséről.
9.6.
A panasz kézbesítésekor az eladó e-mailben jogosult a vevővel kapcsolatba lépni. telefonon keresztül az igény kezeléséhez. A eevő köteles bármilyen együttműködést biztosítani az eladóval a panasz kezelésében.
9.7.
Az eladó jogosult a követelés kezelésére az alábbi módszerek valamelyikével:

- a hiba javítása

- áruk cseréje,

- az Ön által választott egyéb áruk cseréje (az igényelt áruk értékéig)

- visszatérítések.
9.8.
Ha a hiba elhárítható, a vevőnek joga van szabadon, időben és megfelelően eltávolítani. Az Eladó köteles indokolatlan késedelem nélkül eltávolítani a hibát. Az eladó mindig helyettesítheti a hibás dolgot egy hibával a hiba eltávolítása helyett. Ellenkező esetben az áru hibáira az eladó felelősségére általánosan kötelező jogszabályok vonatkoznak.
9.9A vevő jogosult a követeléssel kapcsolatban felmerült költségek megtérítésére.

 

A PDF-ben letölthető panaszlap

A feltételek megtekintése